Переваги бездротової сигналізації

Принцип роботи бездротової охоронної сигналізації

Бурхливий розвиток технологій бездротової передачі даних призвело до їх впровадження в різних галузях життя людини. Не залишилася осторонь і сфера безпеки. Випускається все більше охоронних систем, що використовують бездротовий спосіб передачі сигналів від сповіщувачів до приймачів та контрольної панелі.

Переваги бездротової сигналізації

Бездротовий спосіб заснований на радіохвильовій передачі. Він досить надійний, адже радіоканал не можна зашкодити – лише заглушити. Забезпечує зв'язок між пристроями, що знаходяться на великих відстанях один від одного, та розділеними стінами, меблями та іншими перешкодами. При цьому відсутня необхідність купувати та тягнути кілометри дротів, витрачати зайві гроші та час, псувати інтер'єр.

Бездротові датчики, як правило, оснащені автономним живленням – працюють від батарейок або акумуляторів. Тому їм не страшні перебої у подачі електроенергії.

Установка бездротової сигналізації є порівняно простою і не вимагає спеціальних знань. Монтаж здійснюється на шурупи або двосторонній скотч. Будь-коли можна легко зняти пристрій і перенести його в інше місце. А невеликі розміри та сучасний дизайн дозволяють вписати охоронну систему в будь-який інтер'єр.

Види бездротових охоронних пристроїв

Так само як і дротовий аналог, бездротова охоронна сигналізація може включати різні елементи:

  • датчик руху
  • детектор розбиття скла
  • магнітоконтактний датчик
  • сповіщувач вібрації.

Крім того, для пожежного сповіщення та виконання інших додаткових функцій, система може оснащуватися пожежними сповіщувачами, датчиками протікання води та газу.

Для подачі тривожних або керуючих сигналів бездротову охоронну систему входять брелоки і кнопки. Для оповіщення про спрацювання сигналізації використовуються сирени.