Монтаж детектора удару

Де краще встановити датчик удару?

Датчик удару сигналізації – поширений охоронний пристрій, який використовується для контролю за неушкодженістю стін та стель, а також сейфів, банкоматів та депозитарних осередків. Детектор вловлює механічні коливання від ударів перфоратором або молотком, свердління, вибухів та перетворює їх на електричні сигнали.

Щоб датчик удару працював коректно – вчасно реагував на вібрації, ігноруючи помилкові сигнали, – його потрібно правильно встановити та точно налаштувати.

Монтаж детектора удару

Сучасний датчик удару сигналізації, наприклад, такий як Crow VIB 2000, встановлюється на саму конструкцію, що охороняється. Якщо це неможливо, то монтаж здійснюється на відстані не більше 6 м від нього.

У таких випадках чутливість сенсорів налаштовується залежно від матеріалу та типу поверхні. Регулюється сила удару, яку реагуватиме детектор, кількість механічних імпульсів та його тривалість. Спеціальний перемикач переставляється в положення ON для збільшення зони виявлення пристрою.

Найлегше встановлювати бездротові датчики удару. Вони не вимагають протягування проводів і дозволяють монтаж у важкодоступних місцях. Єдине обмеження – електромагнітне випромінювання, що може спричинити передачу сигналу. Тому бездротові пристрої потрібно розміщувати якнайдалі від приладів, що генерують подібні перешкоди.

Дротові детектори не так зручні в установці, але виграють за вартістю.